Wegen der vrijheid: Liber Amicorum voor Willem Witteveen

 Op vrijdag 30 augustus 2019 werd Wegen der vrijheid gepresenteerd, een liber amicorum voor Willem Witteveen (1952-2014), samengesteld en geredigeerd door Carinne Elion-Valter, Sanne Taekema en Bart van Klink.
willemwitteveen

 Op 17 juli 2014 kwamen Willem, zijn vrouw Lidwien en zijn dochter Marit om bij de ramp met de MH17. Willem was een belangrijke rechtswetenschapper en senator, die met zijn werk veel mensen heeft geïnspireerd. Vijf jaar na dato eren Willems vrienden hem met een liber  amicorum. In lijn met de brede belangstelling van Willem Witteveen tonen de ruim dertig essays de vele verbanden tussen recht, literatuur, democratie en filosofie. De essays zijn interessant voor juristen, wetgevingsjuristen, politici, rechtsfilosofen en ieder die zich bezighoudt met de huidige staat van de rechtsstaat.

Bij elkaar schilderen de bijdragen een veelkleurig portret van Willem. Hij komt naar voren als bevlogen onderzoeker, retoricus met een bijzondere belangstelling voor ficties en metaforen, als afwisselend constructief denker en koele waarnemer van politiek, rechtsstaat en wetgeving, als medeauteur en meelezer, als liefhebber van Kafka, dichter, dankbaar gespreksgenoot en docent, als tolerant mens en  scherp humorist en bovenal als buitengemeen geliefde vriend. De essays tonen een ontroerend beeld van een vrije vogel met de pas van een non­conformist die in zijn wetenschappelijke werk, beeldend en poëtisch werk ‘wegen der vrijheid’ schetste.

 


Afdrukken  

Search

Login Form